Detaliul incredibil care le-a scăpat "traficanţilor de arme"

EXCLUSIV / Detaliul incredibil care le-a scăpat "traficanţilor de arme" demascaţi de jurnaliştii britanici! Dovada că totul a fost o regie ieftină!

Teribilul scandal declanşat de jurnaliştii britanici, care au susţinut că interlopii din România vând armament şi muniţie de război teroriştilor care ucid persoane nevinovate în Occident, este o făcătură ieftină, iar SPYNEWS are dovada!
Un reportaj extrem de controversat realizat de o echipă Sky News a aruncat România în centrul unui scandal de proporţii, ţara noastră fiind acum suspectată că aprovizionează celulele teroriste cu armament şi muniţie de război. "Nu există nici un subterfugiu. Ştiau că suntem o organizaţie de presă care vrea să ilustreze că obţinerea unei arme este relativ uşoară şi credeau că le vom cumpăra. (…) Ideea este că nu le pasă cine suntem, atât timp cât eram dispuşi să plătim. Pe parcursul întâlnirii, au spus clar că vor vinde oricui: spărgător de bănci, criminal în masă sau terorist, fără nicio deosebire”, a relatat Sky News, menţionând că mitralierele AK-47 sunt aduse de traficanţii români din Ucraina şi vândute apoi în vestul Europei şi în Orientul Mijlociu.

Mai mult, jurnaliştii Sky News au arătat filmările lor la o întâlnire cu ofiţeri ai Agenţiei Naţionale împotriva Crimelor (NCA), specialiştii apucându-se imediat să îşi dea cu părerea: "Armele sunt obţinute adesea în apropiere de zone de conflict, precum Ucraina, acolo unde a avut loc întâlnirea voastră. Trebuie să subliniez că Marea Britanie este, de departe, cel mai sigur loc din Europa când vine vorba de atacuri cu astfel de arme. Dar trebuie să fim vigilenţi, trebuie să facem mai mult".
Un singur lucru n-au observat (sau n-au vrut să observe - n.r.) jurnaliştii britanici care au negociat cu "traficanţii de arme din România", precum şi ofiţerii Agenţiei Naţionale împotriva Crimelor: pe "mitraliera AK-47 din Ucraina" scria cu litere de-o şchioapă "MADE IN ROMANIA" (foto jos). Asta pentru că "mitraliera" este, de fapt, o carabină ce poate fi cumpărată de orice vânător, care are mecanismul de tragere şi magazia de cartuşe modificate. Aşa cum se poate observa în imaginile de mai jos (preluate dintr-un anunţ de pe Internet - n.r.), în zona înălţătorului, la baza ţevii, sunt inscripţionate mai multe informaţii despre arma de foc, printre care şi ţara de proveninenţă. Iar în dreapta textului "MADE IN ROMANIA", pe armele de acest tip sunt ştanţate seriile. Numai că arma care apare în reportajul Sky News are aplicată în zona respectivă o bandă adezivă neagră (foto sus). Traficanţii au uitat, însă, să acopere şi "MADE IN ROMANIA". Asta fără a mai pune la socoteală faptul că nişte traficanţi de arme autentici - chiar şi cei aflaţi la început de carieră - ar fi putut şterge cu polizorul sau cu nişte puncte de sudură inscripţiile de pe "mitraliera din Ucraina", pentru a se pierde urma proprietarului şi a nu se observa că arma este "MADE IN ROMANIA"...
eri, procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, în legătură cu materialul prezentat de Sky News, că nu exclude o tentativă de discreditare, deoarece armele par a fi de vânătoare şi este de "invidiat norocul unor jurnalişti" care filmează traficanţi mascaţi. "Cu un ochi de nespecialist, am văzut armamentul prezentat de jurnaliştii britanici şi, la o primă vedere, iarăşi repet cu un ochi de nespecialist, nu par a fi arme de război. Par arme de vânătoare. În al doilea rând, este de invidiat norocul unor jurnalişti care filmează efectiv cu camera în faţă trei traficanţi mascaţi, despre care spun în principiu că le-au preluat telefoanele şi le-au încuiat în maşină, deşi iniţial nu aveau semnal la telefon. Nu excludem niciuna dintre variante. Am luat legătura cu partenerii noştri instituţionali, atât din serviciile de informaţii, cât şi din Poliţie. Ne vom face treaba în ceea ce priveşte această chestiune, dar nu excludem nici o tentativă de discreditare. Nu s-a dovedit nicăieri în vestul Europei unde au existat atentate, spre deosebire de România, că armamentul ar proveni vreodată din estul Europei", a afirmat Horodniceanu, la sediul DIICOT, potrivit Agerpres.



Comentarii