Blestemul lui Tutankamon


Moartea va atinge cu aripile ei pe cel care îl va tulbura pe faraon. Această inscripție a fost descoperită în mormântul lui Tutankamon și a căpătat un mesaj straniu pentru cei care au profanat mormântul.
La 18 februarie 1823, s-a făcut inaugurarea oficială a săpăturilor. După câteva zile lordul Carnavon a murit, înțepat de un țânțar și spunând, s-a terminat, am auzit chemarea și mă pregătesc. În acel moment lumina s-a stins în cameră, în tot hotelul și chiar în tot orașul.
Moartea sa s-a datorat unei mușcături, produse de un țânțar, identică cu cea de pe corpul mumificat al lui Tutankamon, pe obraz.
Așa s-a născut legenda mormântului lui Tutankamon. În următorii șase ani, alte 12 persoane din echipa de arheologi au murit
.
Liata cu morți nu se oprește aici. Secretarul expediției a fost găsit mort în patul său. Radiologistul expediției, cel care folosise raze X pentru examinarea lui Tutankamon, a murit la scurt timp după ce s-a întors în Anglia. Arheologul Marce a avut aceeași soartă, a intrat în comăși a murit.
În 1930 mai trăiau doar doi dintre membrii echipei de arheologi. Blestemul faraonului a avut efect și la jumătate de secol după ce a făcut prima victimă. În 1970, singurul supraviețuitor al expediției, Adamson, a dat un interviu și a spus că nu crede în blestemul lui Tutankamon. După cea a părăsit studioul unde dăduse interviul, s-a urcat într-un taxi, a avut loc un accident și a murit.
Era a treia oară când afirma acest lucru. Prima dată când a făcut această afirmație, la 48 de ore, a murit soția sa. A doua oară, fiul său a avut un accident și și-a rupt coloana vertebrală. În 1972, s-a stabilit mutarea tezaurului lui Tutankamon la Londra pentru o expoziție. Cei care s-au ocupat de această mutare au murit subit.

Comentarii